Eläimen mielenliikkeet – tapaus Hysse

Eilen tutkin Flipin mieltä. Tänään on valokeilassa Hysse.

On iltapäivä. Aurinko paistaa. Siihen aikaan voi tehdä mitä vaan, joten Hysse makaa liikkumattomana viiden sentin päässä patterista naama kohti seinää. Tässä on hyvä kissan olla seuraavat viisi tuntia.

Isäntäväki tulee kotiin. Nyt voi olla sosiaalinen. Hyssen näkemys sosiaalisuudesta on mennä istumaan monitorin viereen ja tuijottaa sanomatta mitään. Jos silittää tai koettaa ottaa syliin, Hysse flippaa ja lähtee pois.

Alkaa ramaista ja pitää löytää jokin paikka, johon voi mennä nukkumaan. Koska metsästäjänä kissat ovat kehittäneet tarkat aistit, Hysse valitsee kaikista mahdollisista nukkumapaikoista sukkapyykkilaatikon, joka on luultavasti koko kämpän nihkein mahdollinen paikka.

Jano iskee. Ikkunalaudalla on onneksi iso vesikippo. Kuitenkin, ennen kuin vesikiposta voi juoda, sitä pitää joka kerta siirtää vähäsen, mieluusti niin että vähän vettä läikkyy ikkunalaudalle.

Kynsistä on pidettävä huolta. Raapimalla saa omaehtoisen manikyyrin tehtyä. Joskus harvoin voi käyttää raapimapuuta, joka on tehty raapimapuumateriaalista, ja siten soveltuu kohtuullisen hyvin raapimapuuksi. Useammin voi kuitenkin käydä eteisessä rankaisemassa läppärilaukkua tai nahkakenkiä, koska ne ovat parempia raapimiseen kuin raapimiseen tarkoitetut asiat.

Yön tullen kämpässä on rauhallista. …lyhyen hetken verran, kunnes Hysse ja Flippi saavat päähänsä alkaa jahdata toisiaan pimeässä. Tätä varten on koko ilta levätty. Kun juoksut on juostu, on aika rauhoittua. Rauhoittuminen tarkoittaa Hyssen tapauksessa sitä, että se tulee sänkyyn syömään nukkuvien ihmisten hiuksia, koska se kelpaa ruuaksi paremmin kuin esimerkiksi kissanruoka.

Ei ihminen vain voi ymmärtää tuota tummanharmaata äpärää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s