Yöllinen paniikkitilanne

Tarinassa on kissojen eritteitä ja ihmisen hölmöyttä. Jos sellainen meininki iljettää, älä lue loppuun.

Menin puolenyön tienoilla nukkumaan. Olin jossain unen ja valveen välimaastossa, kun olohuoneesta alkoi kuulua yökkäilyn ääniä. Kissanomistaja tietää, mistä on kysymys – siellä alkaa ihan juuri laatoitus ja ei ole paljon aikaa.

Etsin pimeässä kissaa, enkä meinaa löytää. Lopulta paikallistan pimeästä Hyssen keskellä tätä pehmeää mattoa. Unensekaisena totean, että siihen et muuten laatoita, vaan tuonne paljaalle lattialle, josta se on helppo pyyhkiä.

Nappaan kissan ylös matolta, ja huomaan, että nyt ollaan lähellä. Jonkinlaisen nopean ja sekavan, mutta jämäkän päättelyketjun päätteeksi tulen siihen tulokseen, että heitän Hyssen puolen metrin verran kohti paljasta lattiaa. Samalla, kun Hysse lentää hämmentyneenä ilman halki, Hysse päästää Manaaja-tyyppisen huuto-oksennuksen.

Kun panin valot päälle, lopputulos ei ollut kaunis. Se näytti juuri siltä kuin lentävä kissa olisi sylkenyt laattaa pitkin olohuonetta. Mutta hei, ei ole matolla!

Kissan näkökulmasta tuossa tapahtui näin: 1) vatsaa väänsi, 2) minä tulin ratkaisemaan tilanteen ottamalla vatsasta kiinni ja 3) nakkasin huonovointisen katin ilmaan. Hysse ei taida luottaa meikäläisen apuun hätätilanteissa enää.

Jos tuo on meikäläisen reflekseistä tuleva tapa ratkaista tilanne, on se hyvä, ettei meillä ole lapsia, joilla voisi tulla pinnasängyssään paha olo.

Unentulo siirtyi hieman. Istuin koneelle kirjoittamaan tämän tarinan.

2 vastausta artikkeliin “Yöllinen paniikkitilanne

  1. Meillä on käynyt kerran myös näin. Aina kun kuulen ykän äänet juoksen paikalle tarkastamaan ettei vaan matolle ja nostan kissan rivakasti (joskus jopa heitän) paljaalle lattialle jos on matolla. Kerran olin viime tingassa paikalla ja ykät tuli kaaressa kun kissaa nakkasin kiireellä kauemmas. Ei tainnut meilläkään matolle osua jos oikein muistan. 😀 Toisella kertaa ei ollut niin hyvä tuuri kun kissa voi pahoin kiipeilytelineen ylimmällä, sinne meni oksut ikkunaan ja patterin väliin…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s