Piikit ja hammaskivet

Kollipojilla oli vuosihuollon aika, mikä tällä kertaa tarkoitti rokotuksia ja hammaskiven poistoa molemmilta eli pitkä ja kallis keikka.
Tarkastus ja nukutuspiikki menivät entiseen malliin. Hysse murisi ja puhahteli, Flippi yritti takaisin koppaan tai syliin. Silmät, korvat, nenä ja kaikki muu kunnossa molemmilla. Punnitus selvitti jotta painoa oli tullut molemmille lisää, Hyssen lukemat 5.5kg ja Flipin 5.04kg. Flipillä oli lääkärin arvion mukaan hieman liikaa masussa massaa ja Hyssellekään ei rotumäärittelynsä puolesta saisi kuulemma tulla yhtään lisää, russit pitäisi olla hoikkia. ja yllätyksekseni lääkäri suositteli märkäruokaa kuivaruoan sijasta, kun raksut kuulemma ovat turhaa ravintoa ja märkäruoasta tulee samalla sitä nestettä. Tjaa. Minä kun luulin että märkäruoka useimmiten on sitä turhaa.

Pari tuntia myöhemmin kun hammaskivet oli operoitu poimittiin yksi tokkurainen ja toinen kohtuullisen reipas kollipoika takaisin klinikalta ja tuotiin kotiin. Juttelin Hysselle koppaan ja vastuksena oli murinaa ja alaleuan roikotusta. Flippi taisi lähestulkoon kehrätä. Kotona päivän ensimmäiset sapuskat kuppiin ja täplikkään lihat hävisivät todella nopeasti. Iso harmaa sen sijaan meditoi kupilla, tökki raksuja, meditoi taas hetken, tökki lisää raksuja ja meditoi lisää. Hetken päästä tuli pois kupilta ja juttelin sille lisää, vastauksena murinaa. Ehkä tunnin päästä tajusin että Hysse jatkaa kupilla meditointia ja kun kokeilin suosikkiherkkupaloilla miten niiden käy, tajusin että taitaa vain se raksujen pureminen sattua niin paljon ettei nyt raavainkaan kolli kykene syömään, vaikka miten nälkä olisi. Onneksi talosta löytyi tasan yksi kappale märkäruokapusseja ja se kelpasi. Nyt meditointia harrastetaan mahat paksuina olohuoneen puolella, tosin vieläkin alahuuli vähän roikkuu ja vieläkin tulee murinaa jos käyn silittämässä. Ehkä se tuosta taas vuodessa antaa anteeksi…

Hysse meditoi

Yksi vastaus artikkeliiin “Piikit ja hammaskivet

  1. Raksut sisältävät monesti paljon viljaa ja sitä myöten paljon turhia hiilareita (jotka lihottavat). Märkäruuissakin on eroja, sokeri-, vilja-, lisäaine- ja väriainesotkuja ei kannata syöttää sillä ne on todellakin turhia. Laadukas märkäruoka sitä vastoin on erittäin hyvä eväs. Parasta olisi tietysti raakaruokinta. Meillä mennään puolibarffia eli laadukas raksu jossa lihaa 80% eikä viljoja ja raakaa lihaa. Raaka palaliha on myös hyväksi hampaille.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s