Terveenoloiset riiviöt

Meillä juostaan rallia. Saalis ja saalistaja vaihtavat rooleja tilanteen mukaan, vauhtia ei hiljennetä ikinä – ei edes yöllä. Pahin yöralli käytiin alkuviikosta kun ensimmäinen kierros käynnistyi (tai yltyi riittävän äänekkääksi) 02.30, seuraava rundi käytiin 5.30 ja vielä viimeinen kierros 6.30. Henkilökunta ei kiittänyt.

Yskä sen sijaan näyttäisi kaikonneen. Nyt on mennyt viikko edellisestä köhäisystä ja toinen antibioottikuuri lähenee loppuansa, joten olisikohan Flippi vihdoin toipumaan päin. Ruokahalusta päätelleen väittäisin että terve on kolli, sapuskaa ainakin märkäruoan muodossa uppoaisi enemmän kuin henkilökunta suostuu tarjoilemaan. Raksuja syödään sitten viime hädässä, mutta kyllä ne menevät, aina on kupissa vajetta.

Rallin ja ruokahalun lisäksi nuorempi kolli vaikuttaisi olevan hygieniafriikki. Kaksi kissanvessaamme ovat ovellisia, joskin toisesta ovi oli sivussa koska aluksi vaikutti siltä ettei Flippi ihan tajunnut oven toimintaa. Kun ovettoman vessan edestä löytyi pariin otteeseen järjetön keko hiekkaa, palautettiin luukku paikalleen ja toruttiin Hysseä – sekun on alkanut käyttämään pienempää huussia. Viime yönä totuus paljastui kun heräsin maansiirtoääniin, joskin luukun välistä ruoppausta suoritti pikkukolli. Nyt illalla sama toistui ja Flippi kävi ihan varmuuden vuoksi peittelemässä pissat 5-6 kertaan, joten ilmeisesti sitä kenkuttaa likaisehko hiekka sillä kuukautisdesinfiointi lähestyy. Jos muita teorioita käytökselle löytyy niin kertokaa ihmeessä.

5 vastausta artikkeliin “Terveenoloiset riiviöt

 1. Teoria: se on mau. :DMauno on myös hyvin tarkka laatikolla. Ensin kuovitaan ja asetellaan hiekkaa feng shui -asentoon. Sitten tehdään asia (jos kakkeli, huudetaan ensin että ”kakka tulloo!”). Sitten kuovitaan, haistetaan, kuovitaan, haistetaan jne jne.Kun meillä oli vielä ovellinen ja katollinen hiekkis olkkarissa, oli aina välillä luukusta kuovittu ulos hiekkaa ulkopuolelle oven eteen pyramidimuodostelmiksi. Kaipaus esi-isien ja geeniperinnön kotiin? Yleisimmin tätä tapahtui kun hiekkaa oli lisätty, eli sitä oli ilmeisesti Maukulaisen mielestä liikaa. Tai jotain. Joskus muutoinkin.Sitten siirryttiin korkealaitaiseen katottomaan versioon.

  Tykkää

 2. Kissa-asiantuntijaläpyskät ja kissaeläinlääkärit sanovat, että vessoja pitää olla kissojen lukumäärä + 1. En tiedä, onko perää, mutta siirryimme tähän käytäntöön eläinlääkärin suosituksesta ja meillä on kerrostalovessat eli 2 x kaksi vessaa päällekkäin ja kaikissa käydään.

  Tykkää

 3. Hmm, kerrostalovessa.. Kuulostaa loogiselta, jospa sitä vaikka seuraavaan kämppään teetättäisi jonkun paremman systeemin (joka piilottaisi samalla nuo rumat muovihirvitykset).

  Tykkää

 4. Eikös se ole niin, että kissojen tapa peittää jätöksensä ole ennemminkin joku reviirin merkki? Kissojen hajuaisti on niin tarkka, että isokaan keko hiekkaa piss und scheissen päällä ei estä vieraskissalle kokonaisvaltaista hajuelämystä.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s