Paino nousee & yskä katoaa(?)

Aamulla punnitessa Flippi sai tuloksen kaksi kiloa ja 50 grammaa. Ihan menee kasvukäyrän keskellä kollipoika ja varmaan kipsahtaisi yli ja ulos sieltä, jos saisi syödä päivittäin possunsydäntä.

Nyt jännitetään myös yskän kanssa, edellinen köhäkohtaus tuli viime torstaina ja koska kaikki nielunäytteiden tulokset virusten ja bakteerien osalta olivat sitä ennen puhtaita, niin lääkäri heitti jo astmakortinkin kehiin. Määräsi kuitenkin vielä uuden antibioottikuurin ja josko se nyt alkaisi tehota. Kädet ovat kyynärpäitä myöden ristissä!

5 vastausta artikkeliin “Paino nousee & yskä katoaa(?)

 1. No huh, astma kuulostaa jo pahalta, enkä ole itse vielä tämän rodun parissa siitä kuullutkaan. Ei kiva, mutta toivottavasti on vaan jotain alkuköhinöitä ja menee ohi ajan kanssa poitsun vahvistuessa.

  Tykkää

 2. Toivottavasti yskä on taakse jäänyttä elämää ja johtui vain niiden jyrkkien pesuaineiden aiheuttamasta ärsytyksestä! Hyvä ettei mitään virusta löytynyt.

  Tykkää

 3. Buzzle com tiesi kyllä kertoa jotta astma olisi aika normaalia maulla – ”This breed is also prone to food allergies, hot spots, cardiomyopothy and feline asthma.” (http://www.buzzle.com/articles/egyptian-mau-fac…). Felina kissaklinikalla taas arvelivat että höyrypesimestä tullut hetkellinen kohonnut kosteus olisi ärsyttänyt ja sitten kun yskiä rytkytti höyrystä niin siitä ne nielurisat ärtyivät. Muutenhan täällä ei myrkkyjä käytetty, paitsi desinfiointia huusin ja sellaisten tasojen osalta jonne pesin ei päässyt.

  Tykkää

 4. En tiedä, mikä saitti tuo Buzzle pohjimmiltaan on, mutta hieman varauksellisesti voinee kuitenkin suhtautua artikkeliin, jossa ei ole lähdeviitteitä ja kirjoittajan meritti on ”has been in the software business on the internet for over 5 years, and has been producing low-cost software for the past 25+ years. He first released products on the AMIGA and C64 computer systems in the late 1970's-80's”.Kyseisistä sairauksista tosin itselläni on samansuuntainen käsitys, mutta eiköhän kuitenkin normaalimpaa ole terve kissa kuin astmainen. Paitsi että cardiomyopatioista en ole kuullut tämän rodun kohdalla olevan ongelmaksi, mutta silti ultraan siitoskissojeni pumput. Tosiaan teillähän käytettiinkin höyrypesuria, mä jotenkin ajattelin että kovin ärhäköitä myrkkyjä. Pääasia että oire olis ollut jotain ohimenevää. Tsemppiä pikkumaulle, joka on varsin hienon näköinen poika. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s