Eläinlääkärikäynti ja giardia

Kävimme tänään kissaklinikka Felinassa siruttamassa Flipin ja samalla rokotuttamassa Hyssen. Flippi oli yllättänyt tänä aamuna oksentamalla pariin kertaan, joten samalla tsekattiin, olisiko kissalla jotain vialla.

Lääkäri sanoi samantien, että saattaisipa olla giardia. Tehtiin testi, ja giardiahan se siinä.

Giardiasta kerrotaan näin:

Suurin osa infektoituneita kissoja on pentuja tai nuoria. Aikuisissa kissoissa infektio on usein oireeton ja siksi infektio jääkin diagnosoimatta. Pennun sairastaessa vasta esim. uudessa kodissaan, saatetaan aluksi epäillä ruoka-aineiden sopimattomuutta yms. Giardiainfektio on alidiagnosoitu kissalaongelmien aiheuttajana.

No, onneksi tuohon on lääke. Molemmat roikaleet pannaan 10 päivän kuurille ja 5 päivän kohdalla pestään kloriitilla kaikki talon pinnat, pestään vaatteet. Kissatkin saavat käväistä pesulla. Hiekkalaatikoiden hiekat menevät vaihtoon, ja myös laatikot, jos niiden pohjassa on naarmuja.

Eläinlääkärireissu vei Hysseltä mehut pois, kuten kuvasta näkyy.

Hysse väsyneenä

8 vastausta artikkeliin “Eläinlääkärikäynti ja giardia

  1. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että millaisesta näytteestä ne sen giardian tutkivat? Yhdestä kakkanäytteestä? Vai onko kehitetty verikoe?

    Tykkää

  2. Siihen näytteeseen tarvittiin vain näytteenottopuikko ja kissan perä. Jatkotutkimukset voi tehdä etänä jätöksistä.

    Tykkää

  3. Hyvä että diagnoosi sentään saatiin tehdyksi, monelta olisi voinut jäädä koko homma huomaamatta kokonaan jos oksentelu olisi esimerkiksi jäänyt yhteen päivään. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin! Kyllä eläinten kanssa saa varautua jos jonkinmoiseen, aina voi sattua mitä vain. Onko teillä mitään tietoa mistä moinen olisi teille tullut?Joka tapauksessa, aivan mahtavia kuvia teidän kissoista! Pitää muistaa toistekin tulla tänne vierailulle. 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s