Ihana tuore hiekka

Kissanvessasta alkoi leijua hajua olkkarin puolelle ja itsenäisyyspäivän aattona toimitin Henkan kissanhiekkaostoksille, näin ”hätätatapauksessa” Stockalle, kun Mustiin&Mirriin ei oikein työpäivän päätteeksi jaksa saatikka ehdi poiketa. Arm&Hammerin Super Scoop vaihtui lennosta Evercleaniin, niiden kun pitäisi olla hyvin lähellä toisiaan.

Hyssen lapsuudenkodissa muistaakseni käytetään Evercleania, joten en ollut huolissani äkkivaihdoksesta. Kuukausittaisen vessan desinfioinnin jälkeen täytin kuuden kilon paketilla laatikon käyttövalmiiksi Hyssen valvovan silmän alla. Välittömästi toimenpiteen jälkeen Hysse lähestyi vessaa rivakasti, mikä on aivan normaalia – kyllähän sinne joka puhdistuksen yhteydessä koetortut täytyy vääntää – mutta tällä kertaa päätyikin kuopsuttamaan aikansa jonka jälkeen kävi rennosti MAKAAMAAN laatikkoon.

No nyt ei pysty ymmärtämään, mikä sillä on.

Hätistin Hyssen matkoihinsa, pesin vielä vessan katto-osan ja palautin kuivattamisen jälkeen senkin paikoilleen vessan päälle. Kaiken piti olla kuten normaalisti.

Nukkumaanmenoaikoihin näin sivusilmällä Hyssen livahtavan vessaan. Eikä kuulunut yhtään mitään. Viiden minuutin päästä kurkin luukusta ja kissa hieman silmäkulmastaan vilkuili takaisin sekä rennosti jatkoi taas makoilua hiekan päällä. Otin katon pois ja kuopsutin malliksi hiekkaa, jos muistuisi mieleen laatikon tarkoitus. Ei auttanut, katti hetken kuopsutti hiekkaa ja kävi takaisin pötköttämään mukavalle alustalle.

Päädyin ottamaan radikaalit keinot käyttöön, Arm&Hammeria oli ihan vähän jäljellä, joten heitin kissan pois laatikosta ja lisäsin tutuntuoksuista hiekkaa Evercleanin päälle, laitoin vessan katon kiinni ja jäin odottelemaan. Kissa hiipii laatikkoon, kuului kuopsutusta ja hetken päästä tuttu löyhähdys, jonka jälkeen katti vilahti salamana ulos laatikosta.

Tulikohan sille koti-ikävä edellisen kodin hiekan tuoksusta vai ovatko nämä ihmiselle pienet muutokset kissalle vaan niin paljon isompia että niistä menee toiminnot vähän sekaisin?

6 vastausta artikkeliin “Ihana tuore hiekka

 1. Silloin helmikuussa, kun Hysse on lomahoidossa meillä, niin toivotaan sen muistavan oikein päin. Siis niin, että mun sylissä nukutaan ja veskiin torttuillaan…

  Tykkää

 2. Silloin helmikuussa, kun Hysse on lomahoidossa meillä, niin toivotaan sen muistavan oikein päin. Siis niin, että mun sylissä nukutaan ja veskiin torttuillaan…

  Tykkää

 3. Teillä on mahtava katti. Monta hauskaa hetkeä hän järjestää. Mun Mimmi vaan makaa ja syö, Seurailen täältä Tervakoskelta myös Hyssen ja teidän elämää. Hyvää jatkoa.

  Tykkää

 4. Teillä on mahtava katti. Monta hauskaa hetkeä hän järjestää. Mun Mimmi vaan makaa ja syö, Seurailen täältä Tervakoskelta myös Hyssen ja teidän elämää. Hyvää jatkoa.

  Tykkää

 5. Kyse voi olla siitäkin, että kun hiekka muuttui, Hysse olikin yhtäkkiä sitä mieltä, että kyseessä on uimaranta ja päätti alkaa ottaa aurinkoa.

  Tykkää

 6. Kyse voi olla siitäkin, että kun hiekka muuttui, Hysse olikin yhtäkkiä sitä mieltä, että kyseessä on uimaranta ja päätti alkaa ottaa aurinkoa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s