Kirjoitustaitoisia kissoja

Kun aloitin Hysse-blogin kirjoittamisen, päätin, että Hyssestä kerrottaessa ”minä” tarkoittaa minua ja ”Hysse”, ”katti”, ”kissa”, ”kittah” ja ”kolli” tarkoittavat Hysseä.

Kun olen jonkin verran vilkuillut kissablogeja, huomaan olevani vähemmistössä. Sen lisäksi vierastan raskaasti minä-muodossa kissasta kirjoittamista. Vauvoista kirjoittamisessakin vierastan samaa, mutten yhtä paljon.

Olenko kyynikko?

Nukkuma-aika!
”O hai, I cants spell, iz too hard fur kittah!”

14 vastausta artikkeliin “Kirjoitustaitoisia kissoja

 1. Hei !
  Kissablogejahan on (ainakin) kahta tyyppiä eli just ”kissojen suulla” kirjoitettuja tai omistajan näkökulmasta kirjoitettuja. Noi ensimmäiseksi mainitut on hienoja juuri siitä syystä, että niitä kirjoittaessaan/lukiessaan voi antaa mielikuvituksensa lentää. Tässä maailmassa kun on niin paljon tosikkomaisuutta ja juuri sitä kyynisyyttä. Kaiken ei siis tarvitse olla niin mustavalkoista ja mielikuvituksetonta.
  Toisille (kuten esimerkiksi minulle, liki viiskymppiselle akalle) nuo kissojen ”suulla ” kirjoitetut jutut tuo ihanan konstin päästä hetkeksi pois arjen harmaudesta ja vaikeuksista. Voin jopa sanoa, että nautin ja nauran sydämeni kyllyydestä, kun saan lukea noita kissojen ”kirjoittamia” juttuja.

  Jokainenhan saa kirjoittaa blogissaan siten kuin haluaa. Pääasiahan on se asioiden ja ajatusten julkituominen.

  http://viisikko.vuodatus.net/

  Tykkää

 2. En tietenkään halua ohjata ketään. Haluan vain tsekata, olenko ainoa, joka kokee sen toisen näistä kahdesta perinteisestä tavasta pikkuisen häiritseväksi.

  Tykkää

 3. Niin, niin, siis mää tarkoitin just sitä, että sinähän saat kirjoittaa juuri sillai mikä susta itsestä tuntuu hyvältä. Vai tarkoitatkos sitä, että oot vaan utelias tietään, onko muita sun tavallas ajattelevia ?
  Sitä ei ainakaan tarvitse miettiä, mitä muut siitä tavasta ajattelee =). Kissaihmiset seuraa kissablogeja, eikä kirjoitustavasta oo niin väliä.

  Tykkää

 4. Minä pidän ehkä enemmän näistä omistajan ”suulla” kirjoitetuista blogeista, mutta joskus kissan näkökulma saattaa olla humoristisempi, riippuu tietysti kirjoittajastakin. Toisaalta kissan näkökulma ei häiritse, sillä vaikka itse en pidäkään siitä että eläimiä inhimillistetään liikaa, joskus kissojen kanssa on tullut eteen tilanteita, että on valmis uskomaan sataprosenttisesti siellä silmien takana olevan enemmän älyä kuin ihmisillä. Tai sitten ne osaavat vain filmata erittäin uskottavasti… Mutta oli miten oli, kissablogit ovat ehdoton henkireikä tällaiselle kissattomalle kissafanille.

  Tykkää

 5. Voin vakuuttaa, että meikäläistä harvemmin kiinostaa liiemmälti, mitä meikäläisen kirjoitustyylistä ajatellaan. Sen saattaa usein nähdä rivieni välistä.

  Tykkää

 6. Hei !Kissablogejahan on (ainakin) kahta tyyppiä eli just ”kissojen suulla” kirjoitettuja tai omistajan näkökulmasta kirjoitettuja. Noi ensimmäiseksi mainitut on hienoja juuri siitä syystä, että niitä kirjoittaessaan/lukiessaan voi antaa mielikuvituksensa lentää. Tässä maailmassa kun on niin paljon tosikkomaisuutta ja juuri sitä kyynisyyttä. Kaiken ei siis tarvitse olla niin mustavalkoista ja mielikuvituksetonta.Toisille (kuten esimerkiksi minulle, liki viiskymppiselle akalle) nuo kissojen ”suulla ” kirjoitetut jutut tuo ihanan konstin päästä hetkeksi pois arjen harmaudesta ja vaikeuksista. Voin jopa sanoa, että nautin ja nauran sydämeni kyllyydestä, kun saan lukea noita kissojen ”kirjoittamia” juttuja.Jokainenhan saa kirjoittaa blogissaan siten kuin haluaa. Pääasiahan on se asioiden ja ajatusten julkituominen.http://viisikko.vuodatus.net/

  Tykkää

 7. En tietenkään halua ohjata ketään. Haluan vain tsekata, olenko ainoa, joka kokee sen toisen näistä kahdesta perinteisestä tavasta pikkuisen häiritseväksi.

  Tykkää

 8. Niin, niin, siis mää tarkoitin just sitä, että sinähän saat kirjoittaa juuri sillai mikä susta itsestä tuntuu hyvältä. Vai tarkoitatkos sitä, että oot vaan utelias tietään, onko muita sun tavallas ajattelevia ?Sitä ei ainakaan tarvitse miettiä, mitä muut siitä tavasta ajattelee =). Kissaihmiset seuraa kissablogeja, eikä kirjoitustavasta oo niin väliä.

  Tykkää

 9. Minä pidän ehkä enemmän näistä omistajan ”suulla” kirjoitetuista blogeista, mutta joskus kissan näkökulma saattaa olla humoristisempi, riippuu tietysti kirjoittajastakin. Toisaalta kissan näkökulma ei häiritse, sillä vaikka itse en pidäkään siitä että eläimiä inhimillistetään liikaa, joskus kissojen kanssa on tullut eteen tilanteita, että on valmis uskomaan sataprosenttisesti siellä silmien takana olevan enemmän älyä kuin ihmisillä. Tai sitten ne osaavat vain filmata erittäin uskottavasti… Mutta oli miten oli, kissablogit ovat ehdoton henkireikä tällaiselle kissattomalle kissafanille.

  Tykkää

 10. Voin vakuuttaa, että meikäläistä harvemmin kiinostaa liiemmälti, mitä meikäläisen kirjoitustyylistä ajatellaan. Sen saattaa usein nähdä rivieni välistä.

  Tykkää

 11. Minä pidän ehdottomasti omistajan näkökulmasta kirjoitetusta tekstistä enemmän. Mielikuvitus se voi siinäkin aika lailla lentää. Kissan suulla kirjoitetut tekstit ovat minusta harvoin mukavaa luettavaa, enemmänkin tulee vaivaantunut olo. Mutta kaikin mokomin jokainen saa kirjoittaa niin kuin haluaa 🙂

  Tykkää

 12. Minä pidän ehdottomasti omistajan näkökulmasta kirjoitetusta tekstistä enemmän. Mielikuvitus se voi siinäkin aika lailla lentää. Kissan suulla kirjoitetut tekstit ovat minusta harvoin mukavaa luettavaa, enemmänkin tulee vaivaantunut olo. Mutta kaikin mokomin jokainen saa kirjoittaa niin kuin haluaa 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s