Ensimmäinen näyttely – Hysse voitti!

Hysse kävi tänään RUROKin venäjänsinisten erikoisnäyttelyssä kilpailemassa 3-6-kuukautisten venäjänsinisten poikapentujen sarjassa.

Hysse voitti tyylikkäästi oman sarjansa! Näyttelykielellä – jota en paljonkaan ymmärrä – se on siis EX1. Tuomari kommentoi arvostelupaperissaan Hyssen olevan ”tasapainoisesti kehittyvä lihaksikas poju”.

Hysse voitti!

Ensimmäinen näyttely jäi Hysselle myös viimeiseksi. Koska Hysse ei vaikuttanut sopeutuvan näyttelyyn laisinkaan, emme halua kiusata kissaa väkisin. Toisaalta, emmepä me kovin näyttelyihmisiä missään vaiheessa olleetkaan.

Hysse meni jo heti näyttelyn alussa aivan sekaisin. Itku oli jatkuvaa ja Hysse yritti koko ajan tulla kaikin voimin häkistään ulos. Yritys oli niin vahvaa että pelotti, että se satuttaa itsensä.

Tilanne parani hieman, kun Hysse pääsi joko syliin tai omaan kantokoppaan, mutta silti oli ihan selvää, että Hysse ei siedä näyttelytilannetta. Viereisissä häkeissä majailleet Hyssen siskot olivat aivan täysin rentoja ja heillä oli homma hallinnassa. Ehkä heistä tuleekin näyttelykissoja.

Hysse vetäytyy sarjassaan voittamattomana näyttelyareenoilta.

10 vastausta artikkeliin “Ensimmäinen näyttely – Hysse voitti!

 1. Parempi lopettaa kun vielä on huipulla, niin mäkin tein ja olen pelannut blackjackia tasan kerran, voitokkaasti. Toista kertaa en yritä.

  Selkeästi hierottu kissanminttua ruusukkeeseen. Muuten se todennäköisesti heittäisi katkerana teitä ruusukkeella, repisi arvostelusetelin ja tunkisi teidät häkkiin manskun essolle ohikulkijoiden tuijotettavaksi.

  Tykkää

 2. Parempi lopettaa kun vielä on huipulla, niin mäkin tein ja olen pelannut blackjackia tasan kerran, voitokkaasti. Toista kertaa en yritä.Selkeästi hierottu kissanminttua ruusukkeeseen. Muuten se todennäköisesti heittäisi katkerana teitä ruusukkeella, repisi arvostelusetelin ja tunkisi teidät häkkiin manskun essolle ohikulkijoiden tuijotettavaksi.

  Tykkää

 3. Oli kiva nähdä Hysseä, vaikka Hyssestä ei tainnut olla lauantaina mikään muu kuin kotiinpaluu kivaa :). On poika tosissaan iso ja lihaksikas!

  Tykkää

 4. Oli kiva nähdä Hysseä, vaikka Hyssestä ei tainnut olla lauantaina mikään muu kuin kotiinpaluu kivaa :). On poika tosissaan iso ja lihaksikas!

  Tykkää

 5. Hmm…

  Olen kuullut, että kissat tottuvat näyttelymeininkiin ja lopulta alkavat pitää siitä. Syynä tietenkin kotiorjan (omistaja) jakamaton huomio yhden päivän verran. Meidän kissa naukui lähes koko ensinäyttelynsä, mutta kolmannessa näyttelyssä alkoi käyttäytyä aika rennosti.

  Näyttelykissana oleminen lienee enimmäkseen kiinni omistajien innosta. Tottuu se kissa kynsien leikkaamiseen, flexissä kulkemiseen, vastakarvaan silittämiseen, hampaiden ja korvien tutkimiseen ym. Toisinaan meidän kisu kehrää, kun siltä leikataan kynsiä, eikä kammoksu hampaiden tutkimista tms. Kisumme on tottunut pitkien hellittelyjaksojen aikana koskettamiseen, joten ei mainitussa käytöksessä ole mitään ihmeellistä. Vielä kun totuttaisi kissan pillerien syömiseen, niin madotus tapahtuisi vähemmillä haavoilla.

  Kissa oppii, kun löytyy haluaa opettaa. Opettaminen tietenkin vaatii vähän silmää. Pitää edetä kissan ehdoilla, koska kissa oppii vain halutessaan eli oppimisen pitää tuntua kivalta. Olen opettanut kissaa istumaan, seisomaan, tulemaan luokse ja hyppimään tuolilta toiselle pienillä kissan herkkupaloilla (yleensä raaka liha, mutta myös minttunapit). Näiden lisäksi kissaa tietää, ettei kukkia saa kaivaa purkeista ylös (pitää opettaa aina uudestaan jokaisen uuden kasvin kohdalla).

  Mutta miten kissan voisi opettaa tekemään jotain myöhemmin? Kisu tulee aamuisin noin klo 6 makaamaan rintakehän päälle tai kylkeen ja kehräilee siinä niin kauan kunnes nousen antamaan ruokaa. Kehräämistä voi kestää jopa puoli tuntia…

  Tykkää

 6. Hmm…Olen kuullut, että kissat tottuvat näyttelymeininkiin ja lopulta alkavat pitää siitä. Syynä tietenkin kotiorjan (omistaja) jakamaton huomio yhden päivän verran. Meidän kissa naukui lähes koko ensinäyttelynsä, mutta kolmannessa näyttelyssä alkoi käyttäytyä aika rennosti.Näyttelykissana oleminen lienee enimmäkseen kiinni omistajien innosta. Tottuu se kissa kynsien leikkaamiseen, flexissä kulkemiseen, vastakarvaan silittämiseen, hampaiden ja korvien tutkimiseen ym. Toisinaan meidän kisu kehrää, kun siltä leikataan kynsiä, eikä kammoksu hampaiden tutkimista tms. Kisumme on tottunut pitkien hellittelyjaksojen aikana koskettamiseen, joten ei mainitussa käytöksessä ole mitään ihmeellistä. Vielä kun totuttaisi kissan pillerien syömiseen, niin madotus tapahtuisi vähemmillä haavoilla.Kissa oppii, kun löytyy haluaa opettaa. Opettaminen tietenkin vaatii vähän silmää. Pitää edetä kissan ehdoilla, koska kissa oppii vain halutessaan eli oppimisen pitää tuntua kivalta. Olen opettanut kissaa istumaan, seisomaan, tulemaan luokse ja hyppimään tuolilta toiselle pienillä kissan herkkupaloilla (yleensä raaka liha, mutta myös minttunapit). Näiden lisäksi kissaa tietää, ettei kukkia saa kaivaa purkeista ylös (pitää opettaa aina uudestaan jokaisen uuden kasvin kohdalla).Mutta miten kissan voisi opettaa tekemään jotain myöhemmin? Kisu tulee aamuisin noin klo 6 makaamaan rintakehän päälle tai kylkeen ja kehräilee siinä niin kauan kunnes nousen antamaan ruokaa. Kehräämistä voi kestää jopa puoli tuntia…

  Tykkää

 7. Kun emme ole näyttelyihmisiä, emme näe oikein syytä opettaa sitä ajan myötä vasten tahtoaan käymään näyttelyissä. Ajatus oli alunperinkin käydä vain parissa ja sitten vetäytyä.

  Tykkää

 8. Kun emme ole näyttelyihmisiä, emme näe oikein syytä opettaa sitä ajan myötä vasten tahtoaan käymään näyttelyissä. Ajatus oli alunperinkin käydä vain parissa ja sitten vetäytyä.

  Tykkää

 9. Voi häntä!!Ei sitä tietty väkisin kannata viedä,jos noin mahdottomalta vaikuttaa!Tietty siihen voisi tottua,kun vaan ävisi,mutta toisaalta jos ei esim.aio jalostukseen käyttää,mitä sitä sitten,jos ei siltä tunnu:)
  Terkuin yks kissaihminen!Tervetuloa vierailulle….

  Tykkää

 10. Voi häntä!!Ei sitä tietty väkisin kannata viedä,jos noin mahdottomalta vaikuttaa!Tietty siihen voisi tottua,kun vaan ävisi,mutta toisaalta jos ei esim.aio jalostukseen käyttää,mitä sitä sitten,jos ei siltä tunnu:)Terkuin yks kissaihminen!Tervetuloa vierailulle….

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s